22 mars 2009
11:00

Åkersberga BK

Referat: Essinge IK - Åkersberga BK

Denna söndag stod Åkersberga BK för motståndet. Ett stort lag, sett till antal kilo och centimeter, som dessutom spelade med några killar födda 1993. Första kvarten pressade Åkerberga högt upp i banan och stressade oss till enkla misstag. Deras skickliga forwards skapade farliga chanser och kunde ganska enkelt göra både 1-0 och 2-0 i inledningen av matchen. När Kalle K och Kalle N sedan tvingades utgå efter 20 minuter, båda pga skada, såg det mycket mörkt ut.

Men skam den som ger sig. Åkersbergas press avtog mer och mer ju längre första halvleken led och vi kunde då lyfta upp laget och skapa några halvchanser. Några minuter innan halvtidsvilan kunde vi också reducera till 2-1 genom Filippo då han ensam med målvakten placerade bollen vid dennes ena stolpe. I paus var vi inte nöjda, varken med vårt spel eller resultatet, och bestämmde oss för att jobba stenhårt sista 35 minuterna.

Andra halvlek kom vi ut som ett helt nytt lag. Planens bästa spelare i andra halvlek, Fred Brandt från 95orna, kvitterade till 2-2 med en konstspark på en hörna. Filippo gav oss sedan, med sitt andra mål för dagen, ledningen med ett snyggt, hårt och distinkt volleyskott, 3-2. 4-2 kom också, Brandt rullade in ett friläge och med kvarten kvar. Dock började gårdagens match göra sig påmind och orken tröt rejält på slutet. Dessutom blev Max skadad efter att ha sparkat ihop med en motståndare, och vi hade nu ingen frisk avbytare att tillgå. Åkersberga tog över matchen sista minuterna och lyckades också trockla in ett reduceringsmål. Men närmare än så kom inte våra gäster och vi kunde vinna fjärde raka matchen för året!

En grym vändning och ett grymt bra slit från hela laget!